dinsdag 29 mei 2012

Pesto van vogelmuur en geitenkaas

Ineens zag ik weer dat vogelmuur staan op mijn balkon. O ja, pesto maken! Ik had alle ingrediënten in huis, behalve parmezaanse kaas. En parmezaanse kaas is onontbeerlijk voor een lekkere pesto.
Eigenwijs als ik ben heb ik daarvoor in de plaats geitenkaas gedaan. Ik experimenteer graag en als het mislukt zie ik het als een stukje conceptkunst.


Ingrediënten
een bord vol vogelmuur
3 eetlepels pijnboompitten
2 teentjes knoflook
snufje zout
olijfolie extra vierge
3 schijfjes zachte geitenkaas


Doe de teentjes gesneden in een kom, samen met de pijnboompitten, het zout en de geitenkaas. Snijd de vogelmuur wat fijn en doe het eveneens in de kom met wat olijfolie. Neem de staafmixer en ga het geheel mixen. Zoals gewoonlijk was ik wat lui en heb de vogelmuur niet fijn genoeg gesneden waardoor de steeltjes zich rond de staafmixer draaiden en de boel vastliep. Je ziet: ik ben geen expert. Dit was overigens de eerste keer dat ik mijn staafmixer gebruikte, 2 jaar geleden kreeg ik het voor mijn verjaardag van mijn geliefde.

Ik heb het geproefd en vond het lekker, ietwat bitter door de vogelmuur. Maar ik houd van bitter.
Nu nog zien waar ik het bij ga gebruiken. Pasta eet ik namelijk niet meer.

Update:


Ik ben trots, mijn eerste pesto is goed gelukt! Heerlijk op een cracker met tomaat. Deze is echt voor herhaling vatbaar. Misschien is de pesto met parmezaanse kaas lekkerder, maar wie weet heb ik het juist goed eetbaar gemaakt door de geitenkaas.

Het bevat veel ijzer, calcium, magnesium, kalium, kiezelzuur en vitamine C.

5 opmerkingen:

  1. goed bezig en het ziet er nog lekker uit ook!!!! @

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Ellen,, hoe ziet vogelmuur eruit als het nog niet in de pesto zit??

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Els, zie mijn vorige blogbericht :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze: http://kokenmetonkruid.blogspot.com/2012/05/op-mijn-balkon.html

    BeantwoordenVerwijderen